14139812650vb41

Ook in 2015 bleek fitness de meest populaire sport in Nederland. Daarnaast zijn wandelen, yoga en vrouwenvoetbal aanzienlijk gegroeid ten opzichte van 2014. Dit jaar is het aantal Nederlanders dat minimaal één keer per week sport overigens gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit het maandelijkse onderzoek naar sportdeelname in Nederland, dat is uitgevoerd door GfK Group in opdracht van het NOC*NSF.

De sportdeelname (het aantal Nederlanders dat minimaal één keer per week sport) in Nederland bedraagt 59% en daarmee is Nederland één van de landen ter wereld waar de meeste mensen aan sport doen. Zo blijkt dat ruim 2,5 miljoen Nederlanders het afgelopen jaar minimaal één keer per week naar een fitnessclub gingen.

Er wordt heel wat tijd doorgebracht in de sportschool, dat blijkt. Maar wist u dat het ook mogelijk is om te sporten via de zaak? Dat betekent een fitnessabonnement aanschaffen met fors belastingvoordeel.

Als werkgever kunt u via FiscFree® naast fitnessabonnementen bijvoorbeeld ook fietsen, mobiele telefoons, laptops, weekendjes weg of opleidingen en cursussen aan uw werknemers vergoeden met voordeel voor u en de werknemers. Doordat u deze vergoedingen vervolgens met de werknemers verrekent door middel van een tijdelijke verlaging van het brutoloon ontstaat voor de werknemers een belastingvoordeel van maximaal 52%. Bovendien bespaart u hierdoor zelf flink op uw sociale lasten.

Ontdek hoe u optimaal kunt profiteren en maak snel kennis met FiscFree®.