940x600De Week van de Werkstress wordt van maandag 16 tot en met donderdag 19 november voor de tweede keer georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Uit cijfers van Onderzoeksinstituut TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat een derde van het werk gerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Gelukkig kiezen werkgevers steeds vaker voor fit personeel en wordt ernaar gestreefd om zo snel mogelijk in te grijpen bij (te) veel stress op de werkvloer. Op deze manier proberen werkgevers steeds bewuster om te gaan met de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers.

Een werkgever is gebaat bij vitale en gezonde werknemers, dat is algemeen bekend. Door minder ziekteverzuim heb je als werkgever minder kosten en een zo optimaal mogelijke bezetting. Het schijnt zelfs zo ver te gaan dat, wanneer werknemers op hun cv zetten dat dat ze sporten, de werknemer meer salaris krijgt.

Gelukkig zetten veel werknemers zich al in voor vitaliteit en gezondheid op de werkvloer. Duurzame inzetbaarheid blijkt steeds meer een onderwerp te worden waar werkgevers zich mee bezig houden, maar het kan natuurlijk altijd beter. Bijvoorbeeld door bewust na te denken over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waarmee je vitaliteit kunt stimuleren binnen uw organisatie.

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen namelijk aantrekkelijk en nuttig tegelijk zijn. Kiest u er als werkgever voor om de fiets, bedrijfsfitness, een weekendje weg of een opleiding aan te bieden binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling, dan zal dit zeker bijdragen aan vitale en gezonde werknemers, wat op haar beurt weer bijdraagt aan een betere duurzame inzetbaarheid.

Als werkgever kunt u via FiscFree® aantrekkelijke en gezonde secundaire arbeidsvoorwaarden aanbieden, waardoor u tegelijkertijd investeert in de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Kijk voor meer informatie eens op www.fiscfree.nl en ontdek hoe u vitaliteit stimuleert én tegelijkertijd kunt besparen op secundaire arbeidsvoorwaarden.