Mobiele telefoon van de zaak: regel het via de werkkostenregeling

Tegenwoordig zijn mobiele telefoons snel versleten. Niet omdat ze echt kapot of oud zijn, maar vooral omdat er alweer een nieuwere is, een betere, eentje waar je meer apps op kan draaien en waarmee je meer indruk op je omgeving maakt. Helaas zijn deze telefoons niet goedkoop.

Goedkoop een mobiele telefoon van de zaak bestellen

Maar, er is hoop. Want met de komst van de nieuwe werkkostenregeling is het nu wel heel gemakkelijk om een mobiele telefoon van de zaak te bestellen. Waar je werkgever vroeger nog je aankoop geheel moest controleren, netjes in de boekhouding moest opnemen en aan de Belastingdienst moest verantwoorden dat je de mobiele telefoon van de zaak toch echt voor je werk nodig had, is dit tegenwoordig niet meer nodig!

Binnen de werkkostenregeling hoeft je werkgever alleen maar aan te geven dat er een uitgave gedaan is. Zolang de totale jaarlijkse kosten van alle uitgaven maar niet boven de 1.5% van de totale fiscale loonsom van de organisatie uitkomen (vanaf 1 januari 2015 is dit percentage verlaagd naar 1.2%), hoeft je werkgever hier geen eindheffing over te betalen. En voor jou betekent dit dat je heel voordelig een mobiele telefoon van de zaak kan bestellen!

Via de werkkostenregeling betaal je deze mobiele telefoon van de zaak namelijk met je brutoloon of in sommige gevallen zelfs met vakantiedagen of overuren! Normaal gesproken betaal je over je brutoloon 37% tot wel 52% inkomstenbelasting, maar omdat je er nu een mobiele telefoon van de zaak voor koopt, betaal je die belasting niet over het aanschafbedrag van de mobiele telefoon! Zo heb je tot wel 52% voordeel op je aankoop.

Maar jij niet alleen, je werkgever hoeft geen sociale lasten te betalen over het bedrag dat jij uitgeeft aan je aankoop en zo bespaart je werkgever ook nog eens rond de 18%. Als je meer wilt weten over hoe dit allemaal geregeld kan worden, neem dan even contact met ons op.