Bedrijfsfitness en de werkkostenregeling

Vanuit het bedrijfsleven komen er regelmatig vragen binnen die gaan over de regeling rondom bedrijfsfitness en de werkkostenregeling. In de oude regeling is het voor werkgevers noodzakelijk om een contract af te sluiten met een fitnesscentrum, voordat hier abonnementen met belastingvoordeel aan de werknemers konden worden aangeboden. Logischerwijs zou het vervelend zijn als de moeite die hierin is gestoken voor niets is geweest.

Werkgevers die zich hierover zorgen maken, kunnen weer rustig ademhalen. Onder de werkkostenregeling is het veel gemakkelijker geworden om fitness aan jouw werknemers aan te bieden.

Keuze uit alle fitnesscentra

Waar voorheen de noodzaak bestond om eerst een contract met een fitnesscentrum af te sluiten, is onder de WKR deze verplichting geheel vervallen. Je werknemers kunnen bij elk fitnesscentrum een abonnement afsluiten en kunnen dit met het brutoloon verrekenen. Onder de werkkostenregeling bestaat niet langer de verplichting om elke verrekening minutieus richting de Belastingdienst te verantwoorden. Zolang je uitgaven binnen de forfaitaire of vrije ruimte Sinds januari 2021 bedraagt dit 3% over de eerste € 400.000,- van de totale fiscale loonsom van je bedrijf en daarboven 1,18% vallen, hoef je deze uitgaven niet aan de Belastingdienst te verantwoorden.

Zo kun je dus onder de werkkostenregeling erg makkelijk je werknemers een fitnessabonnement met korting aanbieden.